Panorama Valaamklooster Panorama van het Valaämklooster

Daarnaast zijn ook de melodieën en de teksten van de cyclus van acht kerktonen weergegeven. Enkele specifieke gezangen voor kerkelijke hoogtijdagen komen daarin ook voor.

Het Valaäm zangboek is echter niet volledig en moet met gezangen uit andere melodiesystemen worden aangevuld om een volledige dienst te kunnen uitvoeren. Een aantal melodieën zijn ook terug te vinden in andere gezangverzamelingen zoals bijv. het zogenaamde "znamenny" systeem van gezangen.
De melodieën zijn eenstemmig afgedrukt. Op deze CD is een aantal gezangen ook eenstemmig of in octaven uitgevoerd.
Daarnaast zijn de gezangen bewerkt in verschillende stijlen. Van tradionele vierstemmige harmonieën onder de melodie (bijv de Canon) tot bewerkingen waarin de melodie voornamelijk in de onderstem klinkt. Gekozen is voor gezangen uit de grote avonddienst, uitgevoerd in de sfeer van een Russisch Orthodox klooster. Naast het uitvoeren van de melodieën van het Valaämklooster geeft de C.D een beeld van de Russische spirualiteit.

Grigori S. Sarolea

De prijs van deze CD is: € 15,=.
Wilt u bestellen dan kunt u dat middels het menu.

Hieronder staan de titels van de CD, waarvan een aantal integraal zijn te beluisteren. De desbetreffende gezangen zijn met een Beluister op de website van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor door het koor opgenomen en op cd vastgelegde liederen gemarkeerd
Afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding kan het even duren voordat de opname begint te spelen