De gezangen uit de traditie van het klooster van Valaam zijn te beluisteren op de 4de cd. Mede dankzij de bewerkingen van de dirigent, klinkt op deze cd goed de authentieke ”kloosterklank” door.

De 5de cd heeft als thema de Goede Week en Pasen. In het repertoire van een Byzantijns koor mag een cd gewijd aan Goede Week en Pasen niet ontbreken. Het hoogtepunt in het Byzantijns kerkelijk jaar, de ingetogenheid voorafgaand aan de uitbundigheid van Pasen is prachtig vertolkt op deze 5e cd.

En nu oktober 2015 Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor bestaat dertig jaar en om dat te vieren heeft het koor een cd opgenomen.
Een cd die evenals de voorafgaande cd's weer een thema heeft.
Deze keer is het thema rituelen zoals deze hun plaats hebben in het Russische en Oekraïense Europa. Rituelen die vaak hun oorsprong vinden in de voor-christelijke tijd en die hun plaats hebben gevonden in de oosters-orthodoxe liturgie.
Op deze cd "Rituelen" zijn de gezangen te beluisteren zoals deze bij dood, doop en huwelijk gezongen worden in de liturgie.

Meer over de cd’s kunt u lezen als u op een van de knopjes cd klikt.

Voor meer informatie over een cd, het beluisteren van een aantal gezangen of het bestellen en de daarbij behorende betaalwijze, kunt u een keuze maken uit het menu.