Medio oktober 2015 bestaat het Hoorns Byzantijns Mannenkoor dertig jaar en zal dit jaar luister bijzetten met de start van een project dat in het teken staat van rituelen zoals deze zich zowel in de orthodoxe liturgie als in de rijke volkse traditie in Rusland en Oekraïne rond geboorte, huwelijk en dood bestaan.
Dit project moet uiteindelijk leiden tot opnamen van een CD of DVD en vanzelfsprekend tot concert dat juist door de keuze van het thema een uniek karakter heeft.
Verder ligt het in de bedoeling een koorreis te maken naar Hongarije, waarvoor nu al vergevorderde plannen bestaan.

Iconestase

U hoort hier een live-opnamen van "Ispolla djeti despota" een live-opname van een optreden in de Oosterkerk.
Het lied wordt gezongen tijdens de liturgie bij het binnentreden van de bisschop.