Optredens en ander nieuws

Zoals alle koren in Nederland is ook het Hoorns Byzantijns Mannenkoor hard getroffen door de maatregelen ter bestrijding van Covid 19. Ons laatste optreden was op 8 maart 2020, het dubbelconcert met Sinfonia in de Oosterkerk in Hoorn.
De daaropvolgende week werd de eerste lock-down afgekondigd en moesten alle repetities en concerten afgezegd worden. Pas midden juni ontstond er enige ruimte om weer te gaan zingen. Wij mochten ons gelukkig prijzen dat we bij een van onze leden in de (enorme) boerenschuur terecht konden om, met inachtneming van alle mogelijke voorzorgsmaatregelen, weer te repeteren. Vanaf half augustus konden we zelfs weer terecht in de ‘eigen’ grote repetitieruimte in Wijkcentrum De Kersenboogerd in Hoorn.
Helaas niet meer met de grote groep zangers van de afgelopen jaren. Enkele zangers besloten om vanwege hun gevorderde leeftijd of andere mogelijke risicofactoren niet mee te doen aan deze repetities. En daarnaast hebben een aantal leden besloten om het koor per 1 juli te verlaten. Helaas kwam in oktober de aankondiging van een tweede lock-down, en zijn vanaf november wederom alle repetities gecanceld. Totdat… we begin februari besloten dan maar ‘on-line’ te gaan repeteren.
Niet eenvoudig omdat samen zingen dan niet echt mogelijk is door de vertragingen in de verschillende verbindingen. Maar de oplossing om steeds één zanger zijn partij te laten voorzingen, en de anderen met gesloten microfoon mee te laten zingen werkt wonderwel. En… het is ook gewoon weer lekker om met elkaar weer te zingen, maar ook bij te kletsen, ervaringen uit te wisselen enz.

Het is uiteraard volstrekt onduidelijk wanneer we weer ‘echt’ mogen repeteren, en over optredens durven we al helemaal geen uitspraken te doen. Voor een koor dat gemiddeld 20 optredens per jaar mocht verzorgen is dat een hard gelag!

Uitgebrachte CD’s

Hoorns Byzantijns Mannenkoor