Optredens en ander nieuws

Dubbelconcert Synfonia en Hoorns Byzantijns Mannenkoor

We zien uit naar 8 maart: een dubbelconcert van symfonieorkest Sinfonia uit Hoorn met het HBM, plus een optreden van de jonge violiste Michelle Kumara.
Dit alles in onze “eigen” Oosterkerk in Hoorn.
Het thema is deze middag Moedertje Rusland
Met ‘Moedertje Rusland’ wil symfonieorkest Sinfonia voorbij de hedendaagse politieke koers de schoonheid belichten van dit grote land met haar rijke cultuur en tradities.

U wordt meegenomen met een reis door het Russische muzikale landschap, van de volksliedjes die Ljadov inspireerden tot de liturgische gezangen die in haar kerken en kloosters klinken, van de kenmerkend Russische cultuurmuziek van Borodin tot de meer West-Europees georiënteerde Tsjaikovski en van tradities lang gekoesterde oude melodieën tot de prachtige muziek van de twintigste-eeuwse componist Kabalevski. Dit alles wordt u voorgeschoteld door het symfonieorkest Sinfonia, het HBM, en de jonge zeer getalenteerde soliste Michelle Kumara.

Beste (mannelijke) bezoeker van onze website,

Fijn dat je onze website bezoekt.

Dat betekent vast en zeker dat je belangstelling hebt voor de muziek die het Hoorns Byzantijns Mannenkoor (HBM) brengt. Hopelijk is het genieten geblazen.
Misschien denk je zelfs: “Met dat koor zou ik ook wel mee willen zingen!” Als dat zo is, nodigen we je uit dit een keer te proberen.

Hoewel het koor inmiddels 35 jaar bestaat – en floreert als nooit tevoren – er is ook steeds weer ruimte voor nieuwe mensen die graag zingen.
Het HBM heeft zich gespecialiseerd in Russisch Orthodoxe kerkmuziek. Daarnaast worden er ook Russische en Oekraïense volksliederen gezongen.

Als het koor met deze muziek je aanspreekt en je zou tussen deze koorleden in willen staan, neem dan via de mail contact met ons op voor een eerste afspraak om op een dinsdagavond eens langs te komen om verder met ons en onze muziek kennis te maken.

We repeteren iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur
Repetitie is in het wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1, 1628LZ Hoorn (Gemakkelijk per auto te bereiken, en op 5 minuten loopafstand van NS station Kersenboogerd).
Stuur een mail naar het koor voor meer informatie.
Graag tot ziens

Uitgebrachte CD’s

Hoorns Byzantijns Mannenkoor

X