Ieder jaar sluit het Hoorns Byzantijns Mannenkoor zijn seizoen af met een groots Zomeravondconcert. Deze keer vindt het concert plaats in de prachtige St.-Martinuskerk in Westwoud.

Onder de inspirerende leiding van dirigent Grigori Sergei Sarolea heeft het koor met Slavische muziek naam gemaakt vanwege zijn speciale koorklank. Het koor neemt hierdoor al ruim 30 jaar een unieke plaats in tussen de Nederlandse koren die Byzantijnse muziek brengen.

Ook voor dit concert is een aantrekkelijke keuze gemaakt uit het grote repertoire van liturgische gezangen en Russische en Oekraïense volksliederen. Het liturgisch gedeelte van het programma is kenmerkend voor de verrassende keuzes die de dirigent maakt. Eenstemmig gezongen middeleeuwse gezangen, naast 17-eeuwse driestemmigheid en zettingen van beroemde componisten. In het eerste deel van het programma staan de gezangen uit de Byzantijnse liturgie centraal. Een spirituele ervaring!

Na de pauze komt het volkse repertoire aan bod waarin veel is te horen over het wel en wee en het strijdbare bestaan van de kozakken. De kozak kent grote hartstocht voor de strijd op het slagveld, zijn paard, de kroeg en zijn geliefde die wenend om zijn lot, achterblijft. Natuurlijk ontbreken de bekende Russische liederen niet op het programma. Een speelse manier om ook deze kant van de Russische volksaard te leren kennen.

Redenen genoeg om vrijdagavond, 28 juni het concert van het Hoorns Byzantijns Mannenkoor bij te wonen en u door ruim 30 mannenstemmen – a capella – in Russische sferen te laten brengen.

Aanvang concert: 28 juni, 20.00 uur.

Plaats: St.-Martinuskerk, Dr. Nuijensstraat 78, Westwoud

Entree: € 15,– Incl. pauzedrankje.

Kaartverkoop: Voorverkoop: € 12,50

* via Mevr. Diana Huisman, Westwoud, Tel. 06–41266482