MEEZINGEN IN UNIEK PROJECT VAN HET HOORNS BYZANTIJNS MANNENKOOR ?

VAN HARTE WELKOM !

Het project

In april dit jaar is het HBM met een bijzonder project gestart: het instuderen van een deel van de ‘Kanon Pokajanen’ van Arvo Pärt. En ben je bas of tenor zanger in de regio Hoorn, dan kun je daar op projectbasis aan deelnemen!

Arvo Pärt

Arvo Pärt, geboren in 1935 in Estland, is bekend van zijn bijzondere composities, soms minimalistisch, vaak verstild, maar altijd met een bijzondere zeggingskracht. Niet voor niets staan veel van zijn composities al jaren in de “Hart en Ziel” lijst, de top 300 van de klassieke muziek in Nederland. En ook als u geen liefhebber bent van zijn muziek heeft u vast wel eens ‘Spiegel im Spiegel’ gehoord, of ‘Fratres’. Of een van zijn koorstukken, zoals ‘De Profundis’ of ‘Da Pacem’. Bovendien heeft Pärt wel voor zo’n 70 films de muziek gecomponeerd. Onlangs is er een documentaite over zijn leven en werk uitgebracht: “Het Pärt Gevoel”.

.