OPEN REPETITIES HOORNS BYZANTIJNS MANNENKOOR

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor geeft al jarenlang op de eerste zondag van het nieuwe jaar zijn Nieuwjaarsconcert; zo ook afgelopen 6 januari. De opkomst in de Oosterkerk was ook dit jaar weer overweldigend. De Byzantijnse muziek ligt blijkbaar goed in de markt.

Vanwege de grote belangstelling de laatste tijd voor de Byzantijnse zang, heeft het Hoorns Byzantijns Mannenkoor besloten voor belangstellenden een paar repetitieavonden open te stellen.

Daar waar zoveel luisteraars zijn, moeten er toch ook liefhebbers zijn die de zang zélf willen beoefenen. Hier is voor hen dé gelegenheid. Mannen (ja, het is en blijft en mannenkoor) die hun stemgeluid eens willen voegen bij de ruim dertig vaste koorleden, kunnen geheel vrijblijvend een paar keer binnen lopen.

Het repertoire van het koor bestaat uit zowel liturgische liederen als volksliederen. Kennis van het notenschrift? Het is een voordeel, maar niet noodzakelijk. Kennis van de Russische taal? Nee hoor, de dirigent is hier een kei in en hij maakt je wel duidelijk hoe en wat je zingt.

Het koor is in de loop der jaren een veel gevraagde gast. Het verzorgt de liturgie in kerkdiensten, maar treedt ook regelmatig op met een volledig concertprogramma.

Zijn er heren die nieuwsgierig geworden zijn, die zingen in een prettige sfeer willen beleven? Kom dan gerust eens langs. De partituur ligt voor je klaar.

Nog vragen?

Neem contact met ons op via 06-53726706 of via info@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl

Open repetitie HBM

Tijd: dinsdag 22 en 29 januari, van 20.00 – 22.15 uur