Cd-verkoop en Tickets

Heeft u problemen om een Cd te bestellen en te betalen via de website, dan kunt u uw bestelling ook doorgeven via een email

U kunt betalen door het geld over te maken op rekeningnummer: IBAN NL33ABNA0869317555 ten name van Hoorns Byzantijns Mannenkoor.
Heeft u verder nog vragen omtrent de bestelling, dan kunt u contact met ons opnemen via  cd-verkoop

HOORNS BYZANTIJNS MANNENKOOR BEZINGT DE RUSSISCHE MOEDERS

Koor hier uw toegangsbewijs

Zondagmiddag 5 januari 2020 geeft het Hoorns Byzantijns Mannenkoor traditioneel weer zijn nieuwjaarsconcert in de Oosterkerk in Hoorn. Ook dit jaar staan de deuren van dit monumentale kerkgebouw opnieuw open voor het eerste muzikale optreden van 2020 op deze historische plaats. En de kerk zal ook dit jaar weer goed gevuld zijn!

Dat Russen vaak vier moeders hebben, is voor hen in het Oosten niet ongewoon. Allereerst heeft ieder een eigen moeder die haar kind heeft grootgebracht. Maar voor de gelovige Rus is er ook nog de Moeder Gods: Maria staat in de Oosters-Orthodoxe godsdienst hoog in aanzien, zij waakt over ieder.
Dan is er moedertje Wolga, de langste rivier in Europa die de Russische aarde bevloeit en zo leven en groeikracht geeft.
En er is –vooral voor de Kozak- ook nog moedertje Aarde waarnaar het leven terugkeert.

Moeders die in al hun facetten terugkomen in prachtig uitgevoerde liederen die op deze eerste zondag van het nieuwe jaar door ruim dertig mannen bezongen worden. Dirigent Grigori Sarolea, heeft voor dit concert weer een zeer gevarieerde keuze gemaakt uit het uitgebreide koorrepertoire van het HBM.

De mannenstemmen nemen ook dit jaar het publiek van de Oosterkerk weer mee om ieder te laten genieten van typisch Russische en Oekraïense liederen. Diepe bassen en heldere tenoren laten de gezangen klinken zoals dat al eeuwen gebeurt volgens de Slavische Ritus.

Er staan die dag ook Russische en Oekraïense kerstliederen op het programma. Hoewel het Westen de kerstdagen dan al achter de rug heeft, viert de Orthodoxe Kerk op 7 en 8 januari Kerstmis; het is de 5e januari dus bijna kerst!

Het wordt deze middag niet alleen luisteren: interactie met het publiek zal voor velen een verrassend effect hebben.
Kom zondag 5 januari 2020 naar de Oosterkerk, laat u verrassen en geniet!

HBM: Nieuwjaarsconcert
Plaats: Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn