Als het Hoorns Byzantijns Mannenkoor ergens heeft opgetreden, zijn er na afloop vaak vragen vanuit het publiek over het repertoire, de muziekkeuze, het aanleren van de taal, e.d.
De Byzantijnse muziek roept blijkbaar veel vragen op.
Vanwege de belangstelling voor de Byzantijnse zang, heeft het Hoorns Byzantijns Mannenkoor besloten een paar open repetitieavonden te houden.
Onder de vele luisteraars moeten er ook liefhebbers zijn die de zang zélf willen beoefenen. Hier is voor hen dé gelegenheid er even in te duiken. Mannen (ja, het is en blijft een mannenkoor) die hun stemgeluid eens willen voegen bij de ruim dertig vaste koorleden, kunnen geheel vrijblijvend een paar keer binnen lopen.
Het repertoire van het koor bestaat uit zowel liturgische liederen als volksliederen.
Kennis van het notenschrift? Het is een voordeel, maar niet noodzakelijk. Kennis van de Russische taal? Nee hoor, de dirigent is hier een kei in en hij maakt je wel duidelijk hoe en wat je zingt.
Het koor is in de loop der jaren een veel gevraagde gast. Het verzorgt de liturgie in kerkdiensten, maar treedt ook regelmatig op met een volledig concertprogramma.
Zijn er heren die nieuwsgierig geworden zijn, die zingen in een prettige sfeer willen beleven? Kom dan gerust eens langs. De partituur ligt voor je klaar.
Interesse? Kijk op onze website www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl of neem
contact met ons op via 06-82475534 (Secretaris) of via
info@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl

Tijd: dinsdag 17 en 24 september, van 20.00 – 22.15 uur
Plaats: Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederogracht 1, 1628 LZ Hoorn.